KOSZT DOSTAWY:
POLSKA – GRATIS od 200zł
WARSZAWA i OKOLICE – GRATIS od 100zł
Carnaroli jest ryżem średniego ziarna, pochodzi z Pavio, Novary i Vercelli. Tradycyjnie używa się go do przygotowania risotto, różni się od bardziej powszechnego ryżu Arborio tym, iż posiada wyższą zawartość skrobi, twardszą konsystencję i dłuższe ziarno. Ryż Carnaroli doskonale łączy się z różnymi przyprawami i wchłania ich smak. Odpowiednio ugotowany pozostaje w środku „al dente”, a jego zewnętrzna warstwa wręcz rozpływa się w ustach. Klasyfikuje się go jako ryż „super cienki”. Zyskał przydomek „króla ryżu”.
Poleca się go do przygotowania risotto oraz innych smacznych dań i deserów. Czas gotowania: 18/20 minut 1 opakowanie to ok. 12 porcji.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.