Prosciutto Crudo Bonifato

  • Producent: Lipari S.R.L.S. Unipersonale, Sycylia Włochy
  • Dostępność: Jest
    KOSZT DOSTAWY:
    POLSKA – GRATIS od 200zł
    WARSZAWA i OKOLICE – GRATIS od 100zł
12,90 zł
cena produktu z VAT
(129,00 zł za 1kg)
szt.

Tradycyjna, sycylijska szynka najwyższej jakości. Jest to sycylijski odpowiednik włoskiej szynki parmeńskiej.

Wytworzona w spośób naturalny. Nie zawiera barwników, ulepszaczy smakowych, substancji mięsozastępczych, sztucznych aromatów, białek oraz środków poprawiających wiązanie wody.

Starannie wyselekcjonowane mięso użyte do produkcji pochodzi z lokalnej ubojni, od zwierząt karmionych w sposób tradycyjny, naturalny. Mięso nie zawiera antybiotyków, stymulatorów wzrostu oraz hormonów.

Charakteryzuje się subtelnym smakiem, wybornym, zachęcającym zapachem i czerwonym kolorem mięsa. Jest to wyrób niskokaloryczny, o małej zawartości tłuszczu. Jest lekkostrawna, zdrowa i pozytywnie wpływa na metabolizm.

Najlepiej smakuje pokrojona w cienkie plasterki z czerwonym winem lub jako popularne crostini tj. zapiekana kromka świeżego, pszennego pieczywa z prosciutto crudo i mozzarellą. W kuchni włoskiej ma szerokie zastosowanie, a mianowicie: do pizzy, spaghetti, pierożków (tortellini, ravioli) i do sałatek. Doskonale komponuje się z takimi owocami jak melon, figi, winogrona, papaja, gruszki, a nawet śliwki.

Wędliny pakujemy próżniowo. Istnieje możliwość pokrojenia wędliny na cienkie plasterki (wagi 100g, 200g), badź na kawałki o wagach 200g, 300g i 500g.

Jeżeli życzycie sobie Państwo, żeby pokroić wędlinę lub salami (100g, 200g), proszę o napisanie takiej informacji w uwagach przy składaniu zamówienia.