Masa i wymiary mogą podlegać wahaniom.Wyrób pakowany w atmosferze ochronnej
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +0*C do +4*C
Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin, można zamrozić.
Sposób przygotowania :
1) Rozgrzać piekarnik elektryczny 230/250 stopni , blachę umieścic w piekarniku na środkowym poziomie.
2) Wyciągnąć z opakowania spód do pizzy, posmarować sosem pomidorowym, dodać ulubione dodatki i doprawić do smaku
3) Wkładamy pizze do piekarnika i pieczemy około 4-5 minut
UWAGA: Temperatury i czas pieczenia są orientacyjne.
Pinsa zawiera mieszankę trzech rodzajów mąki:
Sojowej, która sprawia że produkt jest chrupki i kruchy
Ryżowej dzięki której ciasto zatrzymuje więcej wody w fazie pieczenia i pozwala nam uzyskać produkt chrupki z zewnątrz, a miękki w środku
Pszennej, która jest niezbędna w procesie naturalnego wyrastania ciasta, jednak użytej w śladowych ilościach