PINSA ALLA ROMANA 37cm x 25cm, op. 2 szt

  • Dostępność: Jest
    KOSZT DOSTAWY:
    POLSKA – GRATIS od 200zł
    WARSZAWA i OKOLICE – GRATIS od 100zł
30,50 zł
cena produktu z VAT
szt.

Masa i wymiary mogą podlegać wahaniom.Wyrób pakowany w atmosferze ochronnej

Przechowywać w lodówce w temperaturze od +0*C do +4*C

Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin, można zamrozić. 

CO RÓŻNI PINSA alla ROMANA OD ZWYKŁEJ PIZZY?.....
Pinsa powstaje z zupełnie innych produktów, w zupełnie innym procesie produkcyjnym
Ciasto zawiera mniej oliwy niż tradycyjna pizza za to więcej wody
Zawiera też zakwas chlebowy, który podnosi walory smakowe nadające naturalny smak dawnego chleba.
Dzięki temu otrzymujemy produkt o bardzo niskiej zawartości tłuszczu, małej ilości kalorii, a przede wszystkim lekkostrawny.

Sposób przygotowania :
1) Rozgrzać piekarnik elektryczny 230/250 stopni , blachę umieścic w piekarniku na środkowym poziomie.
2) Wyciągnąć z opakowania spód do pizzy, posmarować sosem pomidorowym, dodać ulubione dodatki i doprawić do smaku
3) Wkładamy pizze do piekarnika i pieczemy około 4-5 minut

UWAGA: Temperatury i czas pieczenia są orientacyjne. 

SEKRETEM PINSA alla ROMANA JEST CIASTO

Pinsa zawiera mieszankę trzech rodzajów mąki:
Sojowej, która sprawia że produkt jest chrupki i kruchy
Ryżowej dzięki której ciasto zatrzymuje więcej wody w fazie pieczenia i pozwala nam uzyskać produkt chrupki z zewnątrz, a miękki w środku
Pszennej, która jest niezbędna w procesie naturalnego wyrastania ciasta, jednak użytej w śladowych ilościach