Gotowa pasta do pieczywa lub do przygotowania bruschettek. Doskonały dodatek wzbogacający dania główne z mięs lub ryb. Pate przygotowane jest wg tradycyjnych sycylijskich receptur, z warzyw hodowanych na żyznych glebach wokół wulkanu Etna bądź z ryb łowionych w akwenach wokół wyspy.
Skład: Suszone pomidory 68%, olej słonecznikowy, bazylia, czosnek, sól, antyoksydant: kwas cytrynowy. Może zawieraćśladowe ilości: GLUTENU, JAJEK, TUŃCZYKA, ANCHOIS, ORZECHÓW LASKOWYCH I PISTACJI, SELERA, SIARCZYNY.
Wartości odżywcze na 100g produktu: Energia: 556kCal/2300kJ; Tłuszcze: 46g; w tym tłuszcze nasycone: 5,3g; Węglowodany: 24g; w tym cukry: 20g; Białko: 7,9g; sól: 0,33g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Produkt naturalnie pasteryzowany, bez konserwanów. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 5 dni. Przed użyciem zamieszać, może wystąpić naturalne rozdzielenie się składników.
Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na nakrętce.
Producent: ORTOLEDDA SRL, Sycylia, Włochy