Gotowa pasta do pieczywa lub do przygotowania bruschettek. Doskonały dodatek wzbogacający dania główne z mięs lub ryb. Pate przygotowane jest wg tradycyjnych sycylijskich receptur, z warzyw hodowanych na żyznych glebach wokół wulkanu Etna bądź z ryb łowionych w akwenach wokół wyspy.
Skład: kapary (95%), aromatyzowane octem (SIARCZYNY), olej słonecznikowy,sól, antyoksydant: kwas cytrynowy.
Może zawieraćśladowe ilości: GLUTENU, JAJEK, TUŃCZYKA, ANCHOIS, ORZECHÓW LASKOWYCH
I PISTACJI, SELERA, SIARCZYNY.
Wartości odżywcze na 100g produktu: Energia: 28kCal/117kJ;
Tłuszcze: 0,8g; w tym tłuszcze nasycone: 0g; Węglowodany: 1,2g;
w tym cukry: 0,3g; Białko: 2,1g; błonnik3g; sól: 30g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Produkt naturalnie pasteryzowany, bez konserwanów. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 5 dni. Przed użyciem zamieszać, może wystąpić naturalne rozdzielenie się składników.
Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na nakrętce.
Producent: ORTOLEDDA SRL, Sycylia, Włochy