Oregano BIO z Sycylii (gałązka), 25g

  • Producent: Az. Agr. Gandolfo Filippone, Sicilia, Włochy
  • Dostępność: Brak
    KOSZT DOSTAWY:
    POLSKA – GRATIS od 200zł
    WARSZAWA i OKOLICE – GRATIS od 100zł
16,50 zł
cena produktu z VAT

Oregano z Az. Agricola Filippone uprawiane jest na otwartych polach i w wysokich górach (1000 m n.p.m.), na całym terenie Parku Madonie. Wysokość jest jednym z istotnych elementów zapewniających wysoką jakość uprawy. Znajduje w górach Madonite naturalne środowisko, w którym najlepiej rozwija się niepowtarzalny aromat, mocny smak i wszystkie jego właściwości.

Organo jest szeroko stosowane w kuchni śródziemnomorskiej, a zwłaszcza do przyprawiania pizzy, sałatek, ziemniaków, przetworów w oleju i occie, mięsa i ryb.

W oregano tradycyjnie rozpoznaje się różne właściwości terapeutyczne, takie jak: przeciwbólowe, antyseptyczne, wspomagające proces trawienia, uspokajające na kaszel, łagodzące ból jelit. Obecnie właściwości przeciwutleniające obejmują również zwalczanie wolnych rodników i działanie przeciwzapalne.

 

Certyfikacja: IT BIO 006