Marmolada z czerwonych pomarańczy z Sycylii, 360g

  • Producent: Fiasconaro, Sycylia-Włochy
  • Dostępność: Brak
    KOSZT DOSTAWY:
    POLSKA – GRATIS od 200zł
    WARSZAWA i OKOLICE – GRATIS od 100zł
32,50 zł
cena produktu z VAT

Marmolada produkowana jest z najwyższej jakości czerwonych pomarańczy, które dojrzewały w sycylijskim słońcu. Owoce są poddawane tradycyjnej obróbce bez dodatku konserwantów i innych związków chemicznych. Czerwone pomarańcze zawierają najwięcej witaminy C spośród wszystkich cytrusów. Pektyna zawarta w owocach obniża cholesterol i wpływa korzystnie na poziom glukozy we krwi.

Do produkcji marmolady użyto 110g owoców na 100g produktu. Zawartość cukru: 63g na 100g produktu. 

 

Produkt naturalnie pasteryzowany.

Bez sztucznych barwników, konserwantów.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.