Rozmaryn BIO z Sycylii (gałązka), 25g

  • Producent: Az. Agr. Gandolfo Filippone, Sicilia, Włochy
  • Dostępność: Jest
    KOSZT DOSTAWY:
    POLSKA – GRATIS od 200zł
    WARSZAWA i OKOLICE – GRATIS od 100zł
14,50 zł
cena produktu z VAT
szt.

Rozmaryn należy do najczęściej stosowanych w kuchni ziół, zwłaszcza w diecie śródziemnomorskiej między innymi dlatego, że poprawia trawienie tłuszczów. Ta aromatyczna roślina poprawia również konserwację żywności, ponieważ działa jak prawdziwy naturalny przeciwutleniacz.  Jest nieunikniony w przypadku  marynowania mięsa: jagnięciny, wołowiny, królika, kaczki i gęsi oraz ryb, przygotowywania sosów i marynat.

Rozmaryn jest bogaty w właściwości lecznicze. Przypisuje się mu właściwości antyseptyczne, przeciwpasożytnicze i przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, przeciwskurczowe, przeciwutleniające, a także ułatwiające trawienie i wiatropędne, pomagające w eliminacji gazów jelitowych. Ponadto korzystnie wpływa na pracę gruczołu wątroby.

Certyfikacja: IT BIO 006