Sycylijski krem z orzechów laskowych i czekolady z Modica (min. 70% kakao) - prawdziwa delicja. Krem polecany do pieczywa, deserów, nadaje się do wypieków. Świetnie komponuje się z dodatkami zarówno słodkimi jak i pikantnymi.
Czekolada z Modica wyrabiana jest z pełnych ziaren kakaowca, na zimno, bez mleka i tłuszczów roślinnych. Nie zawiera również żadnych konserwantów ani barwników.
Cioccolato di Modica to jeden z najsłynniejszych i najlepszych wyrobów cukierniczych pochodzących z prowincji Ragusa. Posiada ona status "Prodotto agroalimentare tradizionale della Sicilia", czyli tradycyjnego sycylijskiego produktu spożywczego. Produkowana jest ona w taki sam sposób, w jaki robili to starożytni Aztecy. Receptura i sposób jej produkcji został przywieziony na Sycylię w XIV w przez Hiszpanów.
Może zawierać śladowe ilości innych orzechów lub ziaren.
Produkt naturalnie pasteryzowany.
Bez sztucznych barwników, konserwantów.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.