Krem czekoladowy "Al Cioccolato di Modica", 180g

  • Producent: Fiasconaro, Sycylia-Włochy
  • Dostępność: Jest
    KOSZT DOSTAWY:
    POLSKA – GRATIS od 200zł
    WARSZAWA i OKOLICE – GRATIS od 100zł
57,70 zł
cena produktu z VAT
szt.

Sycylijski krem z orzechów laskowych i czekolady z Modica (min. 70% kakao) - prawdziwa delicja. Krem polecany do pieczywa, deserów, nadaje się do wypieków. Świetnie komponuje się z dodatkami zarówno słodkimi jak i pikantnymi. 

Czekolada z Modica wyrabiana jest z pełnych ziaren kakaowca, na zimno, bez mleka i tłuszczów roślinnych. Nie zawiera również żadnych konserwantów ani barwników.

Cioccolato di Modica to jeden z najsłynniejszych i najlepszych wyrobów cukierniczych pochodzących z prowincji Ragusa. Posiada ona status "Prodotto agroalimentare tradizionale della Sicilia", czyli tradycyjnego sycylijskiego produktu spożywczego. Produkowana jest ona w taki sam sposób, w jaki robili to starożytni Aztecy. Receptura i sposób jej produkcji został przywieziony na Sycylię w XIV w przez Hiszpanów.

 

Może zawierać śladowe ilości innych orzechów lub ziaren.

Produkt naturalnie pasteryzowany.

Bez sztucznych barwników, konserwantów.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.