Dziś polecamy Spaghetti z pesto pistacjowym posypane mielonymi pistacjami z Bronte- wegetariański obiad dla całej rodziny.
Składniki dla 4 osób:
- Spaghetti z pszenicy durum, 500g
- Pesto pistacjowe, 90g
- Oliwa z oliwek extra virgin, 3-4 łyżki stołowe
- Pistacje z Bronte, 50g mielonych pistacji
- sól, pieprz
- W garnku gotujemy wodę z łyżką soli.
- Do garnka z gotującą się wodą wrzucamy makaron. Gotujemy, aby był "al dente" według wskazówek na opakowaniu.
- Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek extra virgin oraz pesto pistacjowe, podgrzewamy powoli mieszając.
- Ugotowany makaron odsączamy i wrzucamy na patelnię razem z 3 łyżkami wody, w której się gotował. Chwilę podgrzewamy i mieszamy do połączenia się składników.
- Makaron podajemy posypany mielonymi pistacjami z Bronte.
Czas przygotowania: 20 minut
Wszystkie składniki potrzebne do wykonania dania znajdziesz na naszej stronie: https://posmakujsycylii.pl/