Spaghetti all Pistacchio

12-07-2016

Dziś polecamy Spaghetti z pesto pistacjowym posypane siekanymi pistacjami z Bronte- wegetariański obiad dla całej rodziny.

Składniki dla 4 osób:

  • Spaghetti z pszenicy durum, 500g
  • Pesto pistacjowe, 90g
  • Parmigiano Reggiano DOP, kilka łyżek świeżo startego sera
  • Oliwa z oliwek extra virgin, 3-4 łyżki stołowe
  • Pistacje z Bronte DOP, 50g świeżo siekanych pistacji
  • sól, pieprz
  1. W garnku gotujemy wodę z łyżką soli.
  2. Do garnka z gotującą się wodą wrzucamy makaron. Gotujemy, aby był "al dente" według wskazówek na opakowaniu.
  3. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek extra virgin oraz pesto pistacjowe, podgrzewamy powoli mieszając.
  4. Ugotowany makaron odsączamy i wrzucamy na patelnię razem z 3 łyżkami wody, w której się gotował. Chwilę podgrzewamy i mieszamy do połączenia się składników.
  5. Makaron podajemy posypany świeżo posiekanymi pistacjami z Bronte DOP oraz świeżo startym parmigiano reggiano DOP.

Czas przygotowania: 20 minut

Wszystkie składniki potrzebne do wykonania dania możesz zamówić jednym kliknięciem!

KUP SKŁADNIKI TUTAJ