Pecorino Allo Zafferano Piacentinu Ennese DOP, waga: 0,340kg

  • Producent: Terra Siciliae s.r.l., Sycylia_Włochy
  • Dostępność: Jest
    KOSZT DOSTAWY:
    POLSKA – GRATIS od 200zł
    WARSZAWA i OKOLICE – GRATIS od 100zł
54,06 zł
cena produktu z VAT
(159,00 zł za 1kg)
szt.

Pecorino Allo Zafferano Piacentinu Ennese to sycylijski ser wytwarzany w samym sercu Sycylii, w prowincji Enna z pełnego, pasteryzowanego mleka owczego. Ser w kształcie walca o płaskich lub lekko wypukłych powierzchniach. Poprzez dodanie szafranu (hodowanego w prowincji Enna w sposób eksperymentalny) i czarnego pieprzu, uzyskuje się pomarańczowo-żółty kolor oraz silny, lekko pikantny smak.

"Piacentinu Ennese" uzyskał miano la Denominazione di Origine Protetta (DOP) czyli Chroniona Nazwa Pochodzenia w Europie w dniu 15 lutego 2011 roku.

 

Sery są pakowane próżniowo.

Przechowywać w lodówce w temperaturze od 4-8 stopni C.