Caciocavallo fresco, waga: 0,520kg

  • Producent: Terra Siciliae s.r.l., Sycylia_Włochy
  • Dostępność: Jest
    KOSZT DOSTAWY:
    POLSKA – GRATIS od 200zł
    WARSZAWA i OKOLICE – GRATIS od 100zł
40,04 zł
cena produktu z VAT
(77,00 zł za 1kg)
szt.

Caciocavallo Fresco - miękki ser z niepasteryzowanego mleka krowiego. Otrzymany w wyniku przetwarzania mleka krów podolica, które są wypasane na wolności, wypas odbywa sie na otwartych przestrzeniach bogatych w drzewa. Caciocavallo jest słodkim serem o żółtym intensywnym kolorze, dość zwarty o delikatnym smaku.

 

Po upływie trzech miesięcy ser Caciocavallo może być spożywany jako ser do deski serów, po upływie dwóch lat jest używany do tarkowania. Można go opiekać i topić, świetny jako dodatek do jajek, ryżu i warzyw. Polecany jako dodatek do sałatek z pomidorami. Podawany na początku dojrzewania z białym winem, a gdy jest w pełni dojrzały to serwuje się go z winem czerwonym.

 

Sery są pakowane próżniowo.

Przechowywać w lodówce w temperaturze od 4-8 stopni C.